Elavult az eddigi

Új rendőrkapitányság épül Érden

A több mint 2500 négyzetméteres korszerű ingatlan a jelenlegi kapitányság elavult épületét váltja ki, lehetővé téve a 130 fős állomány egy helyen történő elhelyezését.

2015.05.21 18:39MTI

Új rendőrkapitányság épül Pest megye egyetlen megyei jogú városában, Érden mintegy 1,3 milliárd forintból. A több mint 2500 négyzetméteres korszerű ingatlan a jelenlegi kapitányság elavult épületét váltja ki, lehetővé téve a 130 fős állomány egy helyen történő elhelyezését - tájékoztatta az érdi önkormányzat sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

Arató Zsolt elmondta, hogy a projekt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., az érdi önkormányzat, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szoros együttműködésében, a nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyminiszter jóváhagyásával valósul meg.

A most aláírt szerződés alapján az önkormányzat ingyenesen állami tulajdonba adja a jelenlegi rendőrkapitányság épülete melletti ingatlanrészt, amelyet a magyar állam nevében eljáró MNV Zrt. a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak ad vagyonkezelésbe.

A szóvivő közlése szerint a döntésre azért volt szükség, mert az érdi kapitányság jelenlegi épületének műszaki állapota leromlott, az állomány méltatlan feltételek mellett végzi munkáját. Az épületen az elmúlt 15 évben - a kisebb átalakításokról eltekintve - nem végeztek jelentősebb felújításokat. Az építkezés mellett szól az is, hogy a jelenlegi ingatlan nem elegendő a több mint 130 fős állomány elhelyezésére, az osztályok elkülönülten, Érden, Százhalombattán, valamint Diósdon működnek.

A fejlesztéssel nemcsak a rendőri állomány korszerű és megfelelő körülmények közötti elhelyezése valósulhat meg, hanem a közbiztonságért végzett munka hatékonysága is jelentősen növelhető - tette hozzá Arató Zsolt.

Mint mondta, a tervek szerint idén a nyár végén kezdődhet az állami forrásból finanszírozott építkezés, a munkálatok egy-másfél évig tartanak majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.