Túllőttek a célon

A rendőrség is vizsgálja a diszkosszal szájba dobott lány ügyét

Eljárást indított a rendőrség egy szombathelyi sportbaleset miatt, a lányt többször műtötték, jelenleg az intenzíven fekszik.

2015.05.17 19:24MTI, ma.hu

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség egy szombathelyi sportbaleset miatt - tájékoztatott honlapján a vasárnap a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy tizennégy éves lányt még pénteken, gyakorlás közben eltalált egy edzőtársa által eldobott sportszer, a lány megsérült.

Az MTI tudósítója úgy értesült, a fiatal lányt a Markusovszky kórházba szállították, ahol a szájsebészeten megműtötték.

A baleset részleteiről a szombathelyi Dobó SE vezetői hétfőre ígértek hivatalos tájékoztatást.

A Nyugat.hu információi szerint Pars Krisztián olimpiai bajnok mestere, Németh Zsolt vezetőedző nem volt ott ezen a tréningen, a klub fiatal versenyzői testvére, Németh László felügyeletével tréningeztek. A sors furcsa fintora, hogy Németh László korábban, aktív sportoló korában hasonló dobóbalesetet szenvedett.

Arról nincs információ, hogy a fiatal lány családja tett-e feljelentést a rendőrségen.

A dobóedzéseken több írott és íratlan szabályt be kell tartani. A versenyzők figyelmeztetik a társaikat dobás előtt, a dobószektorban kint lévő atléták mindig a kört figyelik, az edzést irányító edző pedig folyamatosan figyelmezteti a veszélyre a sportolókat, főleg, ha fiatal, kezdő versenyzőkről van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.