Kamatdöntés

Londoni elemzők: a jövő héten folytatódik az MNB enyhítési ciklusa

Londoni pénzügyi elemzők egyöntetű várakozása szerint a jövő héten minden bizonnyal folytatódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) márciusban újraindított monetáris enyhítési ciklusa.

2015.04.17 16:59MTI

A citybeli elemzői közösségben az is konszenzusos vélemény, hogy a kamatcsökkentéseket az MNB legalább az 1,50 százalékos alapkamat eléréséig, de jó eséllyel ennél is tovább folytatja.

Ezt jósolták pénteki előrejelzésükben a Royal Bank of Scotland (RBS) londoni befektetési részlegének elemzői is.

A ház a monetáris tanács keddi ülésére a múlt havihoz hasonló, 0,15 százalékpontos kamatcsökkentést valószínűsít. Az RBS londoni elemzői szerint az eurójegybank (EKB) mennyiségi enyhítési programjának hatásait is figyelembe véve az MNB-alapkamat akár jóval 1,50 százalék alá is csökkenhet a magyar jegybank enyhítési ciklusának végére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.