Megoldás?

Eximbank: már rulírozó hitelekhez is igénybe lehet venni a kedvező kamatozású refinanszírozást

A két éven belüli konstrukció megújítása révén lehetőség nyílik arra, hogy a visszafizetett kölcsönöket a hitelkeret terhére folyamatosan újból igénybe lehessen venni a futamidő alatt.

2015.04.15 21:43MTI

Idén a rulírozó hitelekhez nyújtott refinanszírozással bővült az Eximbank (Exim) 2013 második felében bevezetett rövid lejáratú, fix kamatozású export előfinanszírozó hitelterméke, és már 14 hazai hitelintézeti partneren keresztül elérhető; az erről szóló együttműködési megállapodást a felek szerdán írták alá - közölte az Exim az MTI-vel.

A közlemény szerint a két éven belüli konstrukció megújítása révén lehetőség nyílik arra, hogy a visszafizetett kölcsönöket a hitelkeret terhére folyamatosan újból igénybe lehessen venni a futamidő alatt. Ezáltal a refinanszírozott hitel maximális rugalmassággal illeszthető az ügyfelek tényleges hiteligényhez.

A konstrukcióval a korábbiaknak megfelelően az áru- és szolgáltatásexport, a feldolgozott mezőgazdasági termékek exportja, valamint ezen exportőrök beszállítói is finanszírozhatóak. Újdonság ugyanakkor, hogy az Exim a nem feldolgozott mezőgazdasági termékek exportját is tudja finanszírozni mostantól a rövid lejáratú hiteleivel. Lehetőség nyílik továbbá a beszállítók finanszírozására abban az esetben is, ha azok nem feldolgozott mezőgazdasági terméket szállítanak be exportőrök részére.

A csatlakozó hitelintézeti partnereken keresztül, euróban igénybe vehető exportcélú előfinanszírozási hitel a minimum 6 hónapos, maximum 2 éves futamidő alatt lehetőséget ad a véglejáratkor történő, illetve ütemezett törlesztésre is. Az egyszerűsített dokumentációs igényű és gyorsított eljárásrendű konstrukcióban a finanszírozás alapja az úgynevezett EU referencia kamat. Az ügyfelek által fizetendő hitelkamat a jelenlegi kamatkörnyezetben 0,94 és 4,1 százalék közé esik.

A megújult hitelkeret megállapodáshoz csatlakozó partnerek a Budapest Bank, a CIB Bank, a Commerzbank, az Erste Bank Hungary, az FHB Bank, a Gránit Bank, a KDB Bank, a K&H Bank, az MKB Bank, az NHB Bank, az OTP Bank, a Raiffeisen Bank, a Takarékbank és az UniCredit Bank.

A két éven belüli exportfinanszírozásra kötött megállapodásoknak köszönhetően mintegy 250 millió euró kedvezményes forrás áll az exportőrök és beszállítóik részére rövid lejáratú forgóeszköz finanszírozásra.

Urbán Zoltán, az Exim vezérigazgatója hangsúlyozta: az Exim stratégiájának az idén kiemelt területe az agrár- és élelmiszeripari exportőrök és beszállítóik finanszírozása, amelynek fontos mérföldkövei a szerdán aláírt megállapodások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.