Több mint félmilliárd forintos üzlet

Graboplast padló kerül 2000 orosz tornaterembe

A Graboplast megállapodott az orosz NST csoporttal, hogy 2000 oroszországi iskola tornatermébe szállít speciális padlót, az üzlet értéke meghaladja a félmilliárd forintot.

2015.04.13 11:26MTI

A győri vállalat tájékoztatása szerint a tornatermekbe szánt padlónak a piacon egyedülálló tulajdonsága, hogy önfertőtlenítő képességgel rendelkezik, vegyszerek használata nélkül semmisíti meg a kórokozókat.

Az 550 munkavállalót alkalmazó vállalatcsoport három telephelyen, Győrben, Kecskeméten és Tatabányán rendelkezik gyárakkal. A cég tatabányai gyárát új üzemcsarnokkal bővíti, amelyben luxus minőségű műpadlót gyártanak majd.

A több ütemben megvalósuló beruházás értéke 6,4 milliárd forint, teljes kapacitáson 100 embernek biztosíthat munkahelyet. A próbagyártás beindítását az év utolsó harmadában tervezik, az első elemek áprilisban érkeznek a 132 méter hosszú gyártósorhoz.

A győri székhelyű vállalat 2014-ben 17,5 milliárd forintos árbevételt ért el, amelynek közel 90 százaléka exportból származik, termékeiket több mint 80 országba szállítják.

A cég által előállított termékek köre az elmúlt egy évtized során jelentősen átalakult, a lakossági padlók előállítása mellett mára a saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értékkel rendelkező speciális padlóburkolatok, a közületi, sport és a járműipari padlók gyártása került előtérbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.