Élénkülő kedvre számítanak

Graboplast: közel egymilliárdos üzleti eredmény 2012-ben

Csaknem egymilliárd forintos üzleti és 900 millióhoz közelítő adózás előtti eredményt ért el tavaly a győri székhelyű Graboplast Zrt.

2013.03.01 09:26MTI

Számaikban csaknem 300 millió forintos javulást hozott az egy éve minden gyárban és az adminisztrációban végrehajtott átszervezés, eközben a forgalom 1-2 százalékkal múlta felül a 2011-es 16 milliárdos összeget - közölte a társaság előző napi közgyűlése után Jancsó Péter elnök-vezérigazgató pénteken.

"Az első félévben még nagyobbnak látszott a bővülés, a második félévben - főként az utolsó negyedévben - a Magyarországon és Európában tapasztalható visszaesés viszont rontotta az adatokat" - jegyezte meg a vezető.

Hozzátette: a növekedéshez arra is szükség volt, hogy a szállítókkal kedvezőbb megállapodásokat kössön a Graboplast, s így kisebb raktárkészlettel dolgozhassanak gyárak, a vevőktől pedig a korábbinál feszesebb ütemben érkezzen be az áruk ellentételezése.

"A 2013-as évben azt várjuk, hogy az első félév talán nem lesz olyan erős, mint a tavalyi, a második félév azonban erősebb lehet. Hét-tíz százalékos forgalomnövekedés mellett egymilliárd forint körüli üzemi és 600 millió forint körüli adózás előtt eredményre számítunk" - fogalmazott.

Közlése szerint a prognózist arra alapozzák, hogy Európában nem fenntartható a csak megszorításokra épülő gazdaságpolitika, emiatt az év második felében már élénkülhet a beruházási kedv. Emellett pedig azzal számolnak, hogy új termékeikből többet tud eladni 2013-ban a cég, mint tavaly.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.