Tatabányán

Új gyár építését tervezi a Graboplast

A Graboplast Zrt. stratégiai céljának tekinti a másodlagos PVC-nyersanyagok nagyobb arányú feldolgozását, és az ehhez szükséges technológia megvalósítását.

2012.12.07 19:17MTI

Ilyen gyártmány lehet a dizájnpadló, amelynek előállítására Tatabányán új gyár épülne mintegy 5 milliárd forintból - mondta Jancsó Péter elnök-vezérigazgató pénteken Győrben, sajtóbeszélgetésen. A beruházásnál számítanak európai uniós támogatásra és keresik a befektetési partnereket, akikkel a körvonalazódó terveket közösen meg tudják valósítani - közölte a társaság vezetője, hozzátéve, hogy a leendő gyárban akár száz munkahelyet tudnának teremteni.
 
Jancsó Péter szerint az invesztíció megtérülése kedvező, hiszen az ott készülő termék alapanyaga döntően PVC-hulladék lesz. Ebből állítható elő az elsősorban üzletekben, irodákban használható dizájnpadló. A PVC újrafeldolgozásával a fenntartható fejlődés programjához kíván hozzájárulni az idén 17-18 milliárd forintos árbevételre számító társaság. Az ez évi forgalom euróban számolva 5 százalékkal haladja meg a tavalyi árbevételt az exportnak köszönhetően, a cég belföldi eladásai ugyanis jelentősen visszaestek. 

A padlótermékeket gyártó társaság félszáznál több országban forgalmazza termékeit. Az értékesítésben az orosz piacra erőteljesen fókuszál a társaság, ahol szeretné visszaszerezni azokat a piaci pozíciókat, amelyeket a válság előtt magáénak tudhatott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.