MegaWatt

Új kereskedési rekord a magyar áramtőzsdén

Új kereskedési rekord született a hazai szervezett áramtőzsde másnapi piacán március 27-én 56 849,2 megawattórával (MWh), amely a napi magyar villamosenergia-felhasználás csaknem felével egyenlő.

2015.04.09 16:24MTI

A HUPX Magyar Szervezett Villamos-energia Piac Zrt. csütörtöki tájékoztatásában hozzátette, hogy sikeres negyedévet zárt a szervezett villamosenergia-piac másnapi piaca (DAM), a tavalyi évhez képest 2015 márciusa kiemelkedőnek bizonyult a kereskedett mennyiségeket tekintve.

A közleményben tájékoztattak arról is, hogy az idei év első negyedévében három új tag - a DufEnergy Global Commodities, az EPS Trgovarnje, d.o.o, valamint az EVN Trading South East Europe EAD - csatlakozott a HUPX DAM piachoz, így már 64 cég kereskedik ezen a platformon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.