Tranzakciós illeték

Százezrével szűnnek meg a bankszámlák

A tranzakciós illeték jelentős hatással volt a magyarok bankolási szokásaira, a jegybank adatai szerint a háztartások több mint 430 ezer bankszámlát szüntettek meg két év alatt, tavaly is eltűnt 282 ezer bankszámla a rendszerből.

2015.04.02 07:34MTI

Világgazdaság szakértőkre hivatkozó írása szerint ennek az az oka, hogy a magasabb számlaköltségek miatt azok, akiknek korábban több bankszámlájuk is volt, a ritkábban használtakat inkább megszüntették.

Sokan lehetnek olyan is, akik inkább készpénzben kérik most már a nyugdíjat vagy a fizetést. Ennek is következménye lehet, hogy a háztartásoknál lévő készpénz mennyisége 32 százalékkal nőtt két év alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.