Postaládából

Hirtelen ötlettől vezérelve lenullázta áldozata bankszámláját

Bíróság elé állhat az a férfi, aki egy postaládából ellopott, vadonatúj bankkártyával felvette a sértettjének összes pénzét Tatabányán.

2015.01.14 09:42Havariapress
Fotó: archív

A csalással gyanúsított férfi azt állította: hirtelen jött ötlet volt a bankkártya, majd a hozzá a tartozó PIN-kód, végül pedig a számlán található pénz ellopása is.

A dunántúli város egyik lakója tavaly ősszel fedezte fel, hogy egyik napról a másikra egy fillér sem maradt a bankszámláján, anélkül, hogy erre okot adott volna, ezért feljelentést tett a rendőrségen. A tatabányai nyomozók rövid időn belül kiderítették, hogy a sértett számláját valóban egy idegen nullázta le, majd a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően azonosították a tettest is, akit végül a múlt szerdán fogtak el.

A 27 éves tatabányai férfi a kihallgatásán beismerte tettét és elmondta, hogy 2014. szeptember 26-án egy ismerőséhez ment látogatóba egy kertvárosi társasházba, amikor az egyik postaládájában egy új bankkártyát tartalmazó borítékot vett észre. Állítása szerint hirtelen jó ötletnek tűnt, hogy zsebre rakja a levelet, majd másnap ismét ellenőrizte a levélszekrény tartalmát, így sikerült megszereznie a kártyához tartozó PIN-kódot.

Ezt követően egyenesen egy bankautomatához ment, aktiválta a kártyát, majd miután megnézte, mennyi pénz van a sértett számláján, lekérte a teljes összeget.

Az ügy nyomozását a beismerést követően már gyorsan le lehetett zárni, és e hét hétfőn a rendőrség tovább is küldte az iratokat az illetékes ügyészségnek, bíróság elé állítási javaslattal. A 27 éves férfi csalás vádjával kerülhet bíróság elé, de szabadlábon várhatja ügyének tárgyalását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.