Lezárult az országos vizsgálat

Négymilliárdot fizettek az ápolói túlórákért

Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) országos vizsgálata az ápolói túlórapénzek kifizetésével kapcsolatban; a felmért intézményeknél a rendkívüli munkavégzésért 3,9 milliárd forintot fizettek ki a dolgozóknak.

2015.03.21 08:30MTI

A Magyar Nemzet emlékeztet, a vizsgálat azután történt, hogy február elején az RTL Klub riportot készített a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházról, ahol két ápolónő nyilatkozott arról, hogy nem fizetik ki a túlóráikat, csak az alapbérüket.

A túlórapénzek folyósítását egy uniós irányelv szabályozza. Ennek alapján a későbbi elszámolás is lehetséges, amit a kórházak végül ki is fizettek dolgozóiknak.

A lezajlott Emmi-vizsgálat szerint az állami fenntartású kórházakban tavaly rendkívüli munkavégzésért több mint 3,9 milliárd forintot fizettek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.