Szakszervezetek

A kollektív szerződések elterjesztésén dolgozik a Liga

A munkáért! című projekt 1,6 milliárd forint támogatással valósul meg az Új Széchenyi Terv keretében.

2015.03.17 10:22MTI

A Liga Szakszervezetek a kollektív szerződések elterjesztését is tartalmazó programot valósít meg konzorciumban, A munkáért! című projekt 1,6 milliárd forint támogatással valósul meg az Új Széchenyi Terv keretében - közölte a konzorciumot vezető Liga Szakszervezetek kedden.

A konzorciumi partnerek a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

A tájékoztatás szerint a projekt négy pillérre épül: a munka törvénykönyve munkaadói és munkavállalói hatásvizsgálata, a kollektív szerződések kötésének elősegítése tanácsadással, a vállalkozók képzése, illetve a munka világát érintő témákban a fiatalok felkészítése tananyaggal.

A program feladata a szociális párbeszédben és konzultációban résztvevő szervezetek kapacitásának megerősítése és együttműködésének elősegítése annak érdekében, hogy hatékonyan és felkészülten tudják képviselni a munkavállalók és munkáltatók érdekeit, valamint képesek legyenek eredményesen képviselni véleményüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.