A katasztrófavédelemhez kerülhet

Szakszervezet: veszélyben a kéményseprő szakma és a lakosság biztonsága

Veszélybe került a kéményseprő szakma és a lakosság biztonsága is azzal, hogy a kormány egyeztetés nélkül nyújtott be törvényjavaslatot a kéményseprési közszolgáltatás katasztrófavédelemhez sorolásáról, nem foglalkozva a szakma elméleti és oktatási alapkövetelményeivel.

2015.03.13 17:36MTI

A Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) konzultációt, megállapodást követel a törvény elfogadása előtt.

Az érdekvédelmi szervezet közleményét a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) juttatta el az MTI-hez pénteken, hozzáfűzve: egyetért a HVDSZ 2000 követelésével, hogy a törvény elfogadása előtt az érintettekkel egyeztessen és megállapodásra jusson a kormány.

A közleményben rámutatnak: a működési zavarok, amelyek mesterségesen a költségszint alá kényszerítették az egyes díjakat, a kormány műszaki és gazdasági hozzáértést nélkülöző döntései miatt alakultak ki.

Az érdekvédelmi szervezet úgy véli, megvalósítható az a politikai szándék, amely szerint ingyenes kéményseprést kérhet a lakosság, de csak abban az esetben, ha az állami beavatkozás arra korlátozódna, hogy a feladatellátáshoz - akár nonprofit szintig - szükséges finanszírozási feltételeket biztosítaná.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.