Buda-Cash

Haladékot kérhetnek a helyi adókra a miskolciak

Fizetési haladékot kérhetnek a helyi adók befizetésére a miskolciak, ha a DRB-bankcsoportnál vezetik, illetve vezették számlájukat és nem jutnak időben a pénzükhöz.

2015.03.11 17:53MTI

Kiss János (Fidesz-KDNP) alpolgármester úgy fogalmazott, Miskolc polgármesteri hivatala méltányosan jár el azokkal szemben, akik a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel összefüggésbe hozható DRB-csoporthoz tartozó pénzintézetnél - például az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál - vezetik pénzforgalmi számlájukat, illetve fizetési számlájukat, és emiatt nem tudnak határidőre eleget tenni az adófizetési kötelezettségeiknek.

Az érintettek 30 napos fizetési haladékot kaphatnak - közölte az alpolgármester, hangsúlyozva, hogy az adózóknak kérelmet kell benyújtaniuk.

Kiss János emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati adókat március 15-ig kell befizetni, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) pedig március 5-én kezdte meg a kifizetéseket, és miután 20 munkanap áll rendelkezésre ahhoz, hogy az ügyfelek megkapják a pénzüket, vélhetően március közepéig ehhez nem jutnak hozzá.

Megjegyezte, a kérelmeket méltányosan bírálják majd el. A jegybank február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt. Az ügy kapcsán bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felmerült, ezért az MNB büntető feljelentést tett az illetékes rendőr-főkapitányságnál.

A jegybank a Buda-Cash tulajdonosain keresztül szoros összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bankcsoporthoz (DRB) tartozó négy banknál korlátozta a betétkifizetést és felügyeleti biztosokat rendelt ki.

A bankcsoport tagja a DRB-n kívül a miskolci székhelyű Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt. (ÉRB), a kaposvári székhelyű Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt. (DDB) és a bicskei központtal működő Buda Regionális Bank Zrt. (BRB).)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.