Nem kell aggódniuk

Az elbocsátott Tesco-dolgozók több mint 70 százalékának új állást kínálnak

Mintegy 350 főnek kínálnak új álláslehetőséget egy másik áruházban, logisztikai központban vagy a központi irodában.

2015.03.11 17:33MTI

A Pesti Srácok portál szerdán azt írta, hogy akik elfogadják az ajánlatot, munkafeltételeik megváltozására tekintettel egyszeri támogatást kapnak.

A cikk szerint 150-en vannak olyanok, akik nem folytatják a munkát a vállalaton belül, 60 embernek nem tudnak új pozíciót ajánlani, 90-en pedig saját maguk döntöttek úgy, hogy máshol keresnek új lehetőséget, közülük 45-en maguk mondtak fel.

Mind a 150 ember számára összeállítottak egy juttatási csomagot, amely mindenkit megillet függetlenül attól, hogy saját döntése alapján maradna vagy sem.

A csomag része a törvény által elvártakon felül plusz egy hónap jövedelem, folyamatos támogató jelenlét, speciális képzések biztosítása és álláskeresési tréning, állásbörze biztosítása.

Az 566 dolgozó közül a tartós távollévő, például a betegállományát vagy szülési szabadságát töltő kollégák mind állományban maradnak.

A 17 megváltozott munkaképességű és minden öregségi nyugdíjkorhatár előtt álló kollégának ajánlatot tettek a továbbfoglalkoztatásra - olvasható a cikkben. A Tesco január elején jelentette be, hogy több mint 500 magyar munkavállalónak megszűnik február 4-étől a munkahelye, illetve bezár 13 üzletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.