A Fitch szerint

Többet ártanak a szankciók az orosz cégeknek, mint az olcsó olaj

A finanszírozási forrásokhoz való hozzáférhetőség korlátozása, és a technológiai exportkorlátozások miatt az orosz kitermelő vállalatok egy idő után nem lennének képesek a termelés fenntartásához szükséges beruházások elvégzésére a Fitch szerint.

2015.03.11 16:34MTI

Nem az olcsó olaj, hanem a nyugati szankciók és az ezekből eredő finanszírozási kockázatok jelentik a legfőbb veszélyt az orosz olajipari vállalatokra - állapítja meg Londonban ismertetett szerdai szektorelemzésében a Fitch Ratings.

A nemzetközi hitelminősítő szerint az általa elvégzett stresszhelyzeti szimulációk arra vallanak, hogy az orosz olajipari szektor vállalatainak adósprofilja évekig elviselne akár 55 dolláros hordónkénti nyersolajárat is.

Ha azonban nem javul e cégek hozzáférése a finanszírozási forrásokhoz, és érvényben maradnak a technológiai exportkorlátozások, az orosz kitermelő vállalatok egy idő után nem lennének képesek a termelés fenntartásához szükséges beruházások elvégzésére - áll a Fitch szerdai elemzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.