Fitch

A bankadó csökkentése javíthat Magyarország hitelminősítésén

Ha csökkenne a bankadó és barátságosabb üzleti környezet alakulna ki, javulna Magyarország államadós-besorolása a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő vezető elemzője szerint.

2015.02.11 17:53MTI

Arnaud Louis szerdán Varsóban azt mondta újságíróknak, hogy a bankadó csökkentése kulcsfontosságú lépés lenne, javítana Magyarország hitelkockázati besorolásán.

Hozzátette azonban, hogy inkább várakozó álláspontra helyezkedik, mivel korábbi tapasztalatokból kiindulva "megtanultunk óvatosak lenni, amikor Magyarországról van szó".

A vezető elemző szerint Magyarország egyik gyengesége az utóbbi években az alacsony gazdasági növekedés volt, amelynek a barátságtalan üzleti környezet és a kiszámíthatatlan jogi szabályozás volt az oka egyebek mellett.

A Fitch Magyarországot az államadósság magas szintje miatt jelenleg a befektetésre nem ajánlott "BB plusz" kategóriába sorolja, stabil kilátással, így a felminősítés csak a kilátások javítása után következhet be. A Fitch Ratings május 22-én, majd november 20-án végzi el a magyar államadós-osztályzatok vizsgálatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.