Öncsőd

Az MNB hivatalból indított vizsgálatot a QUAESTOR Értékpapír Zrt.-nél

Miután a QUAESTOR Financial Hrurira Kft. - a cégcsoport kötvénykibocsátó cége - hétfőn öncsődöt jelentett, a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) hivatalból kell vizsgálatot indítania a kötvényforgalmazónál, a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél.

2015.03.10 11:39MTI

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel azt közölte, hogy részlegesen felfüggesztette a QUAESTOR Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és még kedden kirendelhet egy felügyeleti biztost az intézményhez. A QUAESTOR kiemelte: ügyfeleiket tájékoztatják a csődeljárás menetéről. Kijelölnek egy csődbiztost a vagyonelemek értékesítésére, ez biztosítja az ügyfelek kifizetését.

A QUAESTOR csoport másik három cége - vagyis a QUAESTOR Befektetési Alapkezelő Zrt., a QUAESTOR Idegenforgalmi és Kereskedelmi Zrt., valamint a QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt. - nem érintett az ügyben, ezek a cégek jelenleg is működnek - közölte a cég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.