Bóvli kategória

Visszaesett a kiskereskedelem és nőtt a munkanélküliség Oroszországban

Oroszországban csökkentek a januári kiskereskedelmi eladások éves szinten és zuhantak havi összevetésben, miközben a múlt hónapban nőtt a munkanélküliség decemberhez viszonyítva.

2015.02.22 03:30MTI

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint a januári kiskereskedelmi forgalom 4,4 százalékkal csökkent éves szinten, miután decemberben még 5,3 százalékos növekedést mértek.

Havi összevetésben a januári kiskereskedelmi forgalom 30,6 százalékkal zuhant decemberhez képest, amikor még 23,6 százalékos növekedés volt novemberrel összevetve. Oroszországban a januári munkanélküliség 5,5 százalékra nőtt a decemberi 5,3 százalékról.

Augusztusban történelmi mélyponton, 4,8 százalékon állt a ráta. Januárban a hivatalosan regisztrált álláskeresők száma 920 ezer volt a decemberi 880 ezer után. Eközben a munkanélküliek száma 4,18 millióra nőtt a decemberi 3,97 millióról.

Szintén a statisztikai hivatal adatai szerint januárban a vodkagyártás 26,4 százalékkal haladta meg a tavaly januári szintet, 2,9 millió dekaliter (10 dekaliter=1 hektoliter) volt, de 2014 decemberéhez képest 60,5 százalékos csökkenést regisztráltak.

A sörgyártás januárban éves szinten 3 százalékkal 40,7 millió dekaliterre, az asztali boroké 20,7 százalékkal 1,7 millió dekaliterre emelkedett. A konyakgyártás ugyanakkor 8,8 százalékkal 259 ezer dekaliterre csökkent tavaly januárhoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.