Mire készül Putyin?

Két orosz bombázó jelent meg az angliai partoknál

Orosz felségjelű stratégiai bombázókat állítottak meg a brit légierő gépei Cornwall partjainál.

2015.02.19 15:45ma.hu
Ilyenekkel tessékeltek (freedigitalphotos/TimBeach)

A 444.hu cikke szerint a BBC azt írta: két Tupoljev Tu-95-ös orosz stratégiai bombázó (NATO-kódnevén: Bear, azaz medve) bukkant fel szerdán az angliai Cornwall partjainál.

Bár a brit légteret nem sértették meg, a királyi légierő Typhoonjai elfogták és kitessékelték őket a környékről.

Michael Fallon brit honvédelmi miniszter aggodalmának adott hangot Oroszországnak a Balti államokban és egyéb európai országokban történő “beavatkozásai” miatt.

Tegnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá, hogy két hete már történt egy hasonló incidens, amikor az orosz elnök, Vlagyimir Putyin két orosz bombázót küldött a La Manche csatorna fölé.

A miniszter szerint a hidegháború tetőzése óta ez volt az első ilyen eset. Fallon aggasztónak nevezte a növekvő orosz hadügyi kiadásokat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.