11,5 százalékos növekedés

Ismét válság előtti szinten a magyarországi gumiabroncs-értékesítés

Tavaly Magyarországon több mint 2,35 millió személygépjármű-gumiabroncsot értékesítettek a gyártói képviseletek, ami 11,5 százalékos növekedést jelent, és 45 ezer darabbal meghaladta a 2008-as válság előtti szintet is.

2015.01.22 18:24MTI

Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója iparági adatok alapján elmondta: a forgalomnövekedés jelentős részét a középkategóriás termékek 14,9 százalékos bővülése eredményezte, de 9,3 százalékkal a prémiumkategóriás és 10,8 százalékkal az alsókategóriás szegmens eladásai is nőttek. A nyári abroncsok forgalma 14,6 százalékkal, a téli abroncsoké 8,6 százalékkal nőtt.

Tavaly kereskedői szinten a prémiumkategóriás gumiabroncsok szegmense erősödött 2013-hoz képest, de az továbbra is igaz, hogy az idősebb, kisebb teljesítményű és keveset használt autókra az olcsóbb márkákat keresik a vásárlók - összegezte.

Rábai Dániel szerint az idén tovább nőhet a gumiabroncs-kereskedők forgalma, de a bővülés mértéke várhatóan nem haladja majd meg a 2014-es szintet. A pozitív hatások között kiemelte a növekvő lakossági fogyasztást, az üzemanyagárak csökkenését, valamint a jelentősen megnövekedett használtautó-importot is.

Kitért arra, hogy a flották számára értékesített gumiabroncsok mennyisége a hazai piacon növekvő tendenciát mutat. Ez a szektor eddig csak a haszongépjármű-gumiabroncsok piacán volt jelentős, de mára a személygépjármű-abroncs piacán is egyre nagyobb az igény. A Continental szakértői szerint a teljes hazai forgalomból 10 százalékos az internetes gumiabroncs-értékesítés aránya.

A Continental Magyarországon jelenleg 5 vállalattal, 7 telephelyen képviselteti magát, és közel 6100 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója - Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech - végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán. A gumiabroncs divízió 1991 óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és regionális abroncsraktárral. Előzetes adatok szerint 2014-ben a konszern együttesen közel 34,5 milliárd euró forgalmat ért el, valamint 49 országban több mint 190 ezer munkavállalót foglalkoztatott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.