Gumiabroncs eladás

Goodyear: 9,12 milliárd dolláros bevétel az első fél évben

Az év első hat hónapjában 9,12 milliárd dollár volt a Goodyear nettó árbevétele és 155 millió dollár a nettó nyeresége, a cég EMEA szegmense (Európa, Közel-Kelet és Afrika) ebből a bevételből 3,25 milliárd dollárt ért el 31,3 millió gumiabroncs eladásával, az üzemi nyereség itt 227 millió dollár volt.

2014.10.02 11:49MTI
freedigitalphotos.net/kai4107

Tavaly az első fél évben a nettó árbevétel 9,74 milliárd dollár, a nettó nyereség pedig 206 millió dollár volt. Az EMEA szegmens árbevétele 3,18 milliárd dollár, az üzemi nyeresége 82 millió dollár volt, az eladott gumiabroncsok száma pedig 29,7 milliót tett ki.

A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalatnak mintegy 69 000 alkalmazottja van világszerte, a termékeit pedig 22 ország 52 létesítményében állítja elő. A cég magyarországi képviselője a Goodyear Dunlop Tires Magyarország Kft. Jean Pierre Jeusette, a Goodyear Innovation Center Luxembourg (GIC*L) igazgatója az MTI-nek elmondta: a bevétel növekedését a két évig tartó fejlesztéssel előállított új téli abroncstól, az Ultragrip 9-től (UG9) is várják.

A projekt keretében összesen 200 mérnök dolgozott, az abroncseladások pedig biztosan meghaladják az évi 1,5 millió darabot, ami elég nagy szám a piacon - mondta. A fejlesztés jelentős költséggel járt, összesen több száz millió euró volt, de az igazgató szerint csak úgy lehet a világon a legjobbnak lenni, ha befektetnek.

Az új gumiabroncsok gyártása az idén március-áprilisban kezdődött meg, május óta már voltak szállítások a legtöbb országban, például Németországban és Oroszországban. A kereskedők sok helyen már júliusban beszerezték az új gumikat.

Az abroncs kifejezetten az európai piacokra lett kialakítva, a legnagyobb eladásokra a Németország, Svájc és Ausztria alkotta háromszögben lehet számítani az igazgató szerint. A GIC*L a Goodyear Egyesült Államokon kívüli legnagyobb ipari komplexumának része.

A luxemburgi létesítmény mintegy 3000 munkatársat foglalkoztat, akik közül ezren közvetlenül az innovációs központban dolgoznak. Az itt gyártott termékek elsődleges piaca az EMEA térség, illetve az Ázsia-Csendes-óceán régió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.