Napipar

Hajdú-Bihar megye legnagyobb naperőművét adták át Berettyóújfaluban

Az átadáson elhangzott, hogy a létesítmény évente 680 megawattóra villamos energia termelésére képes, ami 240 háztartás éves szükségletét elégíti ki.

2015.01.19 23:30MTI
MTI/Czeglédi Zoltán

A hajdúszoboszlói székhelyű családi vállalkozás, a Nord-Point Kft. Berettyóújfalu délnyugati részén, egyhektáros területen egy év alatt építette fel a közel 300 millió forintba kerülő naperőművet. A beruházáshoz 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert európai uniós forrásból a cég.

A kivitelezők 2277 napelemet telepítettek, aminek eredményeként 495 kW teljesítményre képes az első blokk - mondta Szűcs Norbert projektvezető az erőmű bejárásakor.

A cég a megtermelt energiát az E.on Tiszántúli Áramhálózat Zrt. hálózatán keresztül juttatja el a fogyasztókhoz.

Az erőművet Muraközi István (Fidesz-KDNP) polgármester helyezte üzembe, aki reményét fejezte ki, hogy a bekerülési költség egy év alatt megtérül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.