Nyílik a zsilip

Elkezdik a Velencei-tó vizének eresztését

A Velencei-tó vízállása szerdán +160 centiméter volt az agárdi vízmérce nulla pontjához viszonyítva, ami megegyezik az erre az időszakra megengedett maximális vízszinttel.

2014.12.11 08:00MTI

A dinnyési zsilip megnyitásával csütörtök délelőtt megkezdi a Velencei-tó vizének eresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

A szervezet közleménye szerint a Velencei-tó vízállása szerdán +160 centiméter volt az agárdi vízmérce nulla pontjához viszonyítva, ami megegyezik az erre az időszakra megengedett maximális vízszinttel.

A vízeresztés célja a Velencei-tó vízállásának szinten tartása, figyelemmel a hidrológiai és meteorológiai körülményekre - indokolták a munkálat megkezdését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.