H5N2

Madárinfluenza miatt felfüggesztették a kanadai baromfi amerikai importját

A tilalmat december 4-én vezették be, aznap, amikor Kanada közölte: az állatállományban az "erősen patogén" H5N2 vírustörzsre bukkantak.

2014.12.08 19:42MTI

Madárinfluenza miatt felfüggesztette az Egyesült Államok az élő baromfi és a nyers baromfihús importját a kanadai Brit Kolumbia tartományból - közölte az amerikai agrártárca fő állatorvosa hétfőn.

A tilalmat december 4-én vezették be, aznap, amikor Kanada közölte: az állatállományban az "erősen patogén" H5N2 vírustörzsre bukkantak. A madárinfluenza ragályos madárbetegség, amelynek legtöbb válfaja nem terjed át az emberre, és a baromfitermékek megfelelő feldolgozása után nem okoz veszélyt.

A betegség miatt különböző Dél-Korea, Hongkong, Tajvan és Japán is korlátozta a kanadai baromfitermékek behozatalát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.