Észak-Afrika

Ismét támad a madárinfluenza: újabb halálos áldozat

Egyiptomban meghalt egy harmincéves nő a madárinfluenza néven ismert H5N1 vírus okozta fertőzés következtében Minja tartományban.

2014.11.19 09:24MTI
freedigitalphotos/dream designs

Két nap alatt ez volt a második ilyen haláleset az észak-afrikai országban. Az egészségügyi szaktárca vasárnap tudatta a nyilvánossággal, hogy két embernél is megállapították a fertőzést. Az egyik fertőzött, egy 19 éves nő hétfőn vesztette életét a felső-egyiptomi Aszjút tartományban.

Mindkét nő közvetlenül érintkezett fertőzött szárnyasokkal, amelyeket házukban tartottak. A dél-egyiptomi falvakban gyakori, hogy a baromfitenyésztés házon belül történik, és az állatokat ott is vágják le.

Egyiptomban idén összesen hét embert fertőzött meg a madárinfluenza-vírus, amely három beteg halálát okozta. Az országon 2006-ban végigsöprő járványban hatvan ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.