Szennyeződés

Osztrák tejtermékeket ellenőriz a Nébih

Karintiában több tejtermékben is hexaklórbenzol (HCB) szennyeződést mutattak ki, ezért kell végrehajtania a rendkívüli intézkedést a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatalnak (NÉBIH).

2014.12.08 19:25MTI

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte az Ausztriából származó tej- és tejtermékek fokozott ellenőrzését - tájékoztatta a Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája hétfőn az MTI-t.

A közleményben jelezték: a szaktárca sajtóhírek alapján arról értesült, hogy Karintiában több tejtermékben is hexaklórbenzol (HCB) szennyeződést mutattak ki, ezért kell végrehajtania a rendkívüli intézkedést a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatalnak (NÉBIH).

A Földművelésügyi Minisztérium azt javasolja, hogy a fogyasztók vásárláskor a hazai tejet és tejtermékeket részesítsék előnyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.