Őrület

Fekete péntek: egy nap alatt százszoros forgalom

Egy online webáruház honlapján egy átlagos nap forgalmának százszorosáért, több mint 1,7 milliárd forintért vásároltak a vevők a november végi fekete pénteken.

2014.12.04 15:39MTI

Az eMAG először rendezte meg Magyarországon a fekete pénteket, amely során több mint 1,2 millió látogató kereste fel az oldalt és összesen 95 ezer terméket vásároltak meg.

A vásárlók 550 millió forintot spóroltak a leárazásokon. Az esemény kezdetekor több mint 60 ezer látogató volt jelen egyidejűleg az oldalon.

Az eMAG hivatalos közleményéből kiderül, hogy az akció napján 350 ezer látogatást jegyeztek valamilyen mobileszközről, és a vásárlások 11 százaléka érkezett mobil platformról.

A legnépszerűbb árucikkek voltak a játékok és babafelszerelések, amelyekből 15 ezer darab talált gazdára, valamint a mobiltelefonok és tabletek, amelyekből 12 ezer darabot adtak el. A legkeresettebb termékek között voltak még a háztartási kisgépek, amelyekből 12 ezer darabot adtak el, illetve a könyvek amelyekből 8500 darabot értékesítettek.

Az akcióban az eMAG 40 online kereskedő partnere is részt vett, a cég online piacterén, az eMAG Marketplacen, 25 ezer terméket értékesítettek aznap.

Az eMAG online kereskedelmi vállalatot 13 éve hozták létre, három országban, Bulgáriában, Romániában és 2013. októbere óta Magyarországon működik.

A fekete péntek az Egyesült Államokban a hálaadást követő péntek, amely egyben a karácsonyi bevásárlási szezon nagy leárazásokkal induló kezdetét is jelenti. A legkeresettebb cikkek ilyenkor a játékok és elektronikai cikkek, ezért leginkább ezeket is akciózzák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.