Bírni kellene szerverrel!

Fekete péntek: az akciós termék a nagy bosszúság

Az interneten valóban könnyebb, egyszerűbb, és kényelmesebb vásárolni...?

2014.11.21 11:50ma.hu

Upsz, megteltünk - írja az Extrem Digital a honlapján. A Fekete Péntek népszerűsítését felvállaló online áruház honlapja a nagy érdeklődés miatt pénteken délelőtt többször lefagyott.

Az internetes értékesítési forma népszerűsítését Magyarországon az Extreme Digital (edigital) alkalmazza először a tengerentúlon a téli bevásárlási szezon nyitányának tekintett Fekete Péntek (Black Friday) mintájára.

Éjféltől reggel 8-ig félmillióan keresték fel az Extreme Digital oldalát. Az online áruház az Origóval azt közölte, szervereiket előzetesen felkészítették a szokásos terhelés 5-szörösére, ám a forgalom, több mint 30-szorosa volt az átlagosnak. Az online vásárlók által rendelt termékek ára már délelőtt meghaladta azt az összeget amit egész napra várt az edigital.hu.

A cég azt közölte az Origóval, mindent megtesznek azért, hogy azok a látogatók is élhessenek a Black Friday jelentette különleges kedvezményekkel, akik eddig szervereik túlterheltsége miatt nem juthattak be az oldalra.

Az Extreme Digital arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az interneten könnyebb, egyszerűbb, és kényelmesebb vásárolni.

A Fekete Péntek eredeti üzleti modelljének lényege, hogy az áruházak haszonkulcs nélkül, akár veszteséggel is igyekeznek minél több vevőt az áruházba csábítani.

Ennek megfelelően az Extreme Digital is 20-30 százalékos, esetenként 70 százalékos árengedményt ad 300-350 árucikkre. A Fekete Péntek Magyarországon is a karácsony főpróbája lehetne.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.