A versenyképes országért

Jövőre jelentős összeg jut innovációra

Azok a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogathatók, amelyek révén olyan termékek és szolgáltatások jönnek létre, amelyek versenyképessé teszik a magyar ipart és az országot.

2014.11.20 12:11MTI

A kormány 2015-ben jelentős összegekkel támogatja azokat a tevékenységeket, amelyek új és versenyképes szolgáltatások és termékek létrehozását célozzák - mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásával összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a Magyar Innovációs Szövetség csütörtöki rendezvényén, Budapesten.

Hangsúlyozta, hogy csak azok a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogathatók, amelyek révén olyan termékek és szolgáltatások jönnek létre, amelyek versenyképessé teszik a magyar ipart és az országot.

Az eseményen kihirdették a 2013. évi Innovációs Nagydíj nyertesét, az elismerést az OT Industries (korábbi nevén Olajterv Csoport) tagvállalata, az OT Industries-KVV Kivitelező Zrt. nyerte nagyszilárdságú csőtávvezeték hegesztési eljárásáért. Meghirdették továbbá a 2014. évi Innovációs Nagydíj pályázatot hat kategóriában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.