Elkönyvelve

Mi termelt 7,2 milliárd forint veszteséget negyed év alatt?

Az FHB csoport az idei harmadik negyedévben 7,2 milliárd forint, illetve az idei első kilenc hónapban 9,6 milliárd forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el - közölte a bank a BÉT honlapján pénteken.

2014.11.14 19:16MTI

Az FHB Csoport közleménye szerint a harmadik negyedévi eredményének alakulását több egyszeri tétel határozta meg, ezek közül az egyik legjelentősebb az, hogy a bank a várható vesztségekre 13,2 milliárd forinttal, összesen 17,9 milliárd forintra módosította az elkülönített céltartalékot.

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. 2014. szeptemberben adásvételi szerződést kötött a Magyar Postával az ellenőrző befolyása alatt álló FHB Kereskedelmi Bank Zrt. alaptőkéjének 49 százalékát megtestesítő "A" sorozatú törzsrészvények eladásáról. A részvénycsomag eladását megelőzően az FHB Jelzálogbank szeptember közepén 20 milliárd forint összegű tőkeemelést hajtott végre az FHB Kereskedelmi Banknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.