Norvég

A várt nyereség helyett vesztesége lett a Statoilnak

A FactSet pénzügyi szolgáltató által várt 9,94 milliárd norvég koronás nyereség helyett 4,7 milliárd korona nettó vesztesége volt a norvég Statoil olajvállalatnak 2014 harmadik negyedévében.

2014.10.29 22:30MTI
Forrás: youtube.com

A nyereség 2013 harmadik negyedévében még 14,3 milliárd korona volt, de a vállalat szerint "egyszeri negyedéves tételek miatt" most veszteségbe fordult át.

A Statoil közlése szerint a kőolaj és a földgáz nemzetközi árának csökkenése negatívan befolyásolta a negyedéves adatokat. A gázeladásait egyébként maga a cég fogta vissza, mert abban bíznak, hogy javul a piaci helyzet, azaz nőnek az árak.

Az olajvállalat korrigált negyedéves bevétele (amely nem számol az eszközállományának az értékváltozásával) 146,4 milliárd korona lett, éves szinten 11 százalékkal csökkent, a korrigált adózás előtti nyereség 24 százalékkal esett, 30,9 milliárd korona lett.

A Statoil részvényárfolyama az oslói tőzsdenyitás után 1,9 százalékkal gyengült, de a kedvező európai piaci hangulat miatt később már 1,42 százalékos erősödésben volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.