Egyre drágábban szállít

Gyorsan elszálltak a Zóna Taxi tarifái

A konkurens társaságok azzal vádolják a Zóna Taxit, hogy a piacinál olcsóbb tarifával szerezte meg a reptéri transzferüzletet, ám azóta egyre drágábban szállít - írta a keddi Magyar Nemzet.

2008.09.09 07:40Magyar Nemzet

A Budapest Airport szerint a ferihegyi repülőtéren nem az ár a legfontosabb szempont, hanem a szolgáltatás minősége, és ebben Európa élvonalához tartozik Magyarország. A lap ismertetése szerint mintegy negyven százalékkal emelte tarifáit a Budapesti Airporttal kizárólagos partnerként szerződött Zóna Taxi azóta, hogy csaknem két évvel ezelőtt elnyerte a fővárosi transzferüzletet. 

A zónával szemben akkor alulmaradt, és azóta a fővárosi önkormányzat szabott tarifáin dolgozó taxitársaságok háborognak: a zónáé a zsíros reptéri üzlet, és még áremelésre is lehetősége volt a cégnek. Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy társaságuk számára az a legfontosabb, hogy a reptéri taxiszolgáltatás minősége ugrásszerűen javult a Zóna Taxival történt szerződéskötés óta. 

A napilap cikke arról is beszámol, hogy a fővárosi kabinet kedden tárgyal a hatósági taxiárak felső határának emeléséről. Az előterjesztés szerint a normál tarifa alapdíja 300-ról 500 forintra, a kilométerdíj 240-ről 260 forintra, a várakozási díj pedig a percenkénti 60-ról 86 forintra nőne. Az éjszakai utasoknak a tervek szerint még ennél is többet kellene fizetniük: az alapdíj 700, a kilométerdíj 364, a várakozási percdíj pedig 120 forintra emelkedne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.