Drágább lesz a reptérre menni

A Zóna Taxi 300-800 forint között emelheti az árat

A Budapest Airport (BA) kizárólagos taxiszolgáltatója, a Zóna-Service Zrt. 300-800 forinttal emelheti az árait 2008. március 15-tól, miután a ferihegyi repülőteret üzemeltető társasággal kötött szolgáltatási szerződés alapján ilyen mértékű áremelést hagyott jóvá a BA menedzsmentje - közölte Szollár Domokos, a BA Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-vel.

2008.03.16 08:50MTI

A két utasforgalmi terminál, Ferihegy T1 és T2 között a tarifa változatlan, a legrövidebb egyes zóna díja 300 forinttal 3.300 forintra, a 2-es és 3-as zóna tarifája 400 forinttal 4.500 illetve 4.700 forintra emelkedik, míg a legtávolabbi zónából 500 forintos áremelést alkalmazva 5.100 forintért szállítja a Zóna taxi a ferihegyi utasokat. Buda külső kerületeibe a tarifa 800 forinttal emelkedik.

Szollár Domokos emlékeztetett arra, hogy a díjak kizárólag a repülőtéri alkalmi fuvarokra vonatkoznak. A mostani áremelések után még mindig a Zóna kínálja a legalacsonyabb árakat a repülőtérről a városba - jegyezte meg a kommunikációs igazgató.

A 2007-ben már több mint nyolcmilliós utasforgalmú BA 2006-ban kötött négy plusz egy évre kizárólagos szerződést a reptéri utasfelvételre. Akkor a viteldíjak átlagosan 31 százalékkal csökkentek.

A Zóna Taxi autóparkja több mint 300, három évnél fiatalabb személygépkocsiból áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.