Beteg? Hívjon taxit, ha baj van!

A taxisok is részt vehetnének a betegszállításban a kereskedelmi és iparkamara szerint

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) lehetségesnek tartja a taxis szolgáltatók részvételét a betegszállításban és ezért soron kívüli tárgyalásokat kezdeményeznek - tájékoztatta az MTI-t a kamara elnöke szerdán.

2008.01.17 06:39MTI

Parragh László közleményében azt írta: a kultúrált betegszállítás mielőbbi helyreállítása érdekében lehetségesnek tartja a közúti közlekedési taxis szolgáltatók jelentős hányadának bevonását az országos szintű feladat ellátásába. Indoklásként úgy fogalmazott: az ország valamennyi nagyobb városában korszerű diszpécserközponttal rendelkező vállalkozások alkalmasak arra, hogy az igényeknek megfelelően, rövid időn belül, éjjel-nappal, rádiós adó-vevő készülékkel felszerelt gépkocsikat küldjenek a helyszínre a betegek szállítása érdekében.

Hozzátette: a betegszállítás nem igényel szakkíséretet, a fertőző betegek szállítása pedig jelenleg is a mentőszolgálat feladata. Ezek alapján "a közszolgáltatást végző taxikapacitás minden további nélkül alkalmas a feladat részbeni, vagy teljes ellátására" - írta. Az MKIK szerint a vállalkozói kör rendelkezik olyan kapacitásokkal, amelyek bevonásával a szükséges járműfejlesztések finanszírozásához közpénzek felhasználására nincs szükség, ugyanakkor az így kialakuló versenyképes piacon gazdaságosan üzemeltethető a betegszállítási rendszer - tartalmazza a közlemény.

"A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szükségesnek tartja az érintettek bevonásával a tárgyalások soron kívüli megkezdését, a szükséges hatósági intézkedések megtételét a kialakult társadalmi feszültségek megszüntetése és a színvonalas betegszállítás megteremtése érdekében" - írta Parragh László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.