Otthonteremtés

A családok többsége megtakarít a gyerekekenek

A magyar családok 54 százaléka gyűjt pénzt gyermeke jövőbeni céljaira, első helyen áll a továbbtanulás támogatása, másodikon a biztonsági tartalék képzése, míg harmadik a sorban az otthonteremtés segítése.

2014.11.06 07:11MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. közleménye szerint a 800 fős mintán elvégzett felmérés választ keresett arra is, hogy melyek a legnépszerűbb megtakarítási eszközök, a legtöbbet említett a megtakarítási számla volt, ezt a megkérdezettek 23 százaléka említette.

A lakás-előtarékosság 19, míg az életbiztosítás 16, a babakötvény pedig 13 százalékot kapott. A felmérés, amelynek egyik célja az volt, hogy a Fundamenta hozzá tudja igazítani lakás-takarékpénztári kínálatát a piaci elvárásokhoz kimutatta azt is, hogy az átlagos szülői megtakarítás hossza 10 év, amely elegendő például a továbbtanulás támogatásához.

Miután a három legnépszerűbb - a gyermekeket segítő - megtakarítási cél közül a legköltségesebb az otthonteremtés, erre hosszabb ideig kell takarékoskodni. Ezért a jelenlegi 8-10 éves lakás-előtakarékossági konstrukciók mellé a Fundamenta 20 éves lehetőséggel gazdagította kínálatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.