Akvizíció

Befejeződött a Motorola Mobility megvásárlása

A Lenovo és a Google bejelentette, hogy lezárult a Motorola Mobility akvizíciója. A Lenovo teljes tulajdonú leányvállalatként fogja működtetni a Motorolát, amelynek székhelye Chicagóban marad.

2014.10.30 17:27MTI
Fotó: Facebook/Lenovo

A Motorola világszerte 3500 munkavállalót foglalkoztat.

A Lenovo várakozásai szerint a Motorola márka, a Motorola okostelefon portfóliója, és a tervezett Motorola termékek akvizíciója a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává teszi a Lenovót.

Liu Jun, a Lenovo Mobile Business Group elnöke szerint várhatóan több mint 100 millió mobileszközt (okostelefonokat és táblagépeket) adnak el idén, kihasználva a Lenovo vezető piaci pozícióját Kínában, és a Motorola erős jelenlétét a fejlett országokban, köztük az Egyesült Államokban.

A Lenovo nagyjából 2,91 milliárd dollárért veszi meg a Motorolát. A vételárból 660 millió dollárt készpénzzel fizettek ki, és 750 millió dollár összértékű Lenovo részvényt adtak át Google-nak. A fennmaradó 1,5 milliárd dollárt hároméves kötelezvény formájában fizeti meg a Lenovo.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.