Piacvezető

Gazdát cserél a Profession.hu

A 8000 aktuális állásajánlatot kínáló állásportálnak több mint 380 ezer havi látogatója van, és ezzel piacvezetőnek számít Magyarországon.

2014.09.26 16:10MTI
freedigitalphotos.net/patrisyu

A Central Médiacsoport eladja a Profession.hu állásportálját a Ringier Axel Springer Media AG-nak - közölte az eladó pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a tranzakció a versenyhivatal jóváhagyását követően zárul le. Az ügylet értékét a cég nem közölte. A Central Médiacsoport az állásportált ez év elején vásárolta meg a Sanoma portfólió részeként.

A Profession.hu 2002-ben alakult és az elmúlt években számos potenciális vevő érdeklődött iránta, a korábbi tulajdonos, a Sanoma Media Budapest Zrt. 2005-ben vette meg - írták.

A 8000 aktuális állásajánlatot kínáló állásportálnak több mint 380 ezer havi látogatója van, és ezzel piacvezetőnek számít Magyarországon.

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója a közlemény szerint az eladást úgy kommentálta, hogy a lépés "a tervezett fejlesztések alapját és egyben kezdetét is jelenti" a vállalat életében.

Hozzátette: "az oldal sikerén felbuzdulva, belső innovációs programot indítunk útjára a következő hónapokban, hogy a Profession.hu-hoz hasonló sikertörténeteket írjunk."

A magyar magánszemélyek és intézményi befektetők kezében lévő Centrál pénzügyi csoport 2014-ben szerezte meg a Sanoma Media Budapest Zrt. részvényeinek 100 százalékát.

A tranzakció júliusban zárult le, azóta Centrál Médiacsoport néven működik a volt Sanoma Budapest, amely Magyarország második legnagyobb médiavállalata, 2013-as nettó árbevétele 17,3 milliárd forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.