Eurostat

Változatlan az üres álláshelyek aránya az EU-ban

Az eurózónában 1,7 százalék, az Európai Unióban (EU) 1,6 százalék volt a betöltetlen álláshelyek aránya 2014 második negyedévében. Egyik mutató se változott az idei első negyedévhez képest.

2014.09.16 22:30MTI

Az Eurostat közleménye szerint a tagállamok közül Németországban (2,8 százalék), Belgiumban (2,4 százalék) és Nagy-Britanniában (2,3 százalék) volt a legnagyobb az üres álláshelyek aránya, miközben Lengyelországban (0,5 százalék), Portugáliában (0,6 százalék) és Spanyolországban (szintén 0,6 százalék) a legkisebb.

Magyarországon 2014 első és második negyedévében is 1,4 százalék volt az üres álláshelyek aránya.

A gazdasági válság előtt, 2006 negyedik negyedévében 2,1 százalék volt az EU-ban a betöltetlen álláshelyek aránya, 2008 negyedik negyedévében ez 1,4 százalékra csökkent, és azóta csak mérsékelten emelkedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.