A német IAB munkaügyi kutatóintézet adatai szerint

Melyik Európa hangyanemzete?

Két évtizede nem dolgoztak annyit, mint az idén - de vajon melyik országban? Segítünk, nem mi vagyunk azok...

2014.06.10 13:35MTI
Forrás: Wikipedia

A német szövetségi munkaügyi hivatal (Bundesagentur für Arbeit) kutatóintézete, az IAB (Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung) számításai szerint az idei első negyedévben 15 milliárd munkaórát teljesítettek a foglalkoztatottak Németországban, 2,8 százalékkal többet, mint 2013 első negyedévében. Szezonális és naptári hatásoktól megtisztítva az idei első negyedévi munkaóra teljesítmény 1,4 százalékkal nőtt az előző, a 2013-as negyedik negyedévihez képest.

Ennél többet az IAB statisztikái szerint csak 1992 harmadik negyedévében, az újraegyesítés utáni gazdasági fellendülés idején dolgoztak a németek. Az akkor teljesített 15,3 milliárd munkaórát azonban 38,2 millió alkalmazott végezte el, míg az idei első negyedévben a 15 milliárd munkaórát 41,7 millió alkalmazott.

A részmunkaidősök részaránya az idén 34 százalék volt, duplája a 2009-esnek.

Az elvégzett munka mennyisége, egy 2009-es rövid megszakítást kivételével, 2007 óta folyamatosan emelkedik - tájékoztatta Enzo Weber, az IAB elemzési igazgatója a Reuters hírügynökséget. Az emelkedő trend folytatódik: "A foglalkoztatás továbbra is jelentős mértékben javul, ami az elvégzett munka növekedésében jelentkezik majd" - mutatott rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.