Hozzuk közelebb a problémát az emberekhez

Idén is meghirdeti filmpályázatát az OHÜ

Idén ismét meghirdeti filmpályázatát az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ), másodszor várják a fiatal filmkészítőket, hogy segítségükkel közelebb vigyék az emberekhez a hulladékkal kapcsolatos környezetvédelmi és társadalmi problémákat.

2014.08.15 14:11MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Az OHÜ két kategóriában várja az alkotásokat az idei pályázatra. A LOL - Sírva nevettess! kategóriában vicces, míg az OMG - Ezdedurva! kategóriában megdöbbentő filmekkel jelentkezhet bárki, aki fiatalnak érzi magát - közölte az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában a hulladékgazdálkodási ügynökség.

Bármilyen, hulladékkal kapcsolatos téma feldolgozható az illegális lerakástól kezdve a szemetelésen át a hulladék keletkezésének megelőzéséig, valamint az újrafelhasználásáig.

A legfontosabb szempont a készítők számára, hogy alkotásuk újszerű és lendületes legyen. A filmek segítsenek, hogy Magyarországon minél többen felismerjék szerepüket a környezet megóvásában, és tegyenek is ennek érdekében - hangsúlyozta az OHÜ. A beérkező pályamunkákat neves szakemberekből álló zsűri értékeli majd.

A legfeljebb 2 perc hosszúságú alkotásokat december 1-jéig lehet beküldeni a filmpalyazat@ohukft.hu e-mail címre. A zsűri mindkét kategóriában a három legjobb filmet jutalmazza, az első helyezett 500 ezer, a második 250 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint értékű díjat kap, illetve egy 50 ezer forint értékű különdíjat is odaítélnek majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.