Európai Uniós támogatással

Hatmilliárdos hulladékgazdálkodási program a Kapos mentén

Kaposvár gesztorságával megkezdődik egy 6,2 milliárd forint értékű hulladékgazdálkodási beruházás a Kapos mentén 118 önkormányzat részvételével, az Európai Unió 92 százalékos támogatásával 2015 őszére megvalósuló projekt indulását kedden hozták nyilvánosságra a somogyi megyeszékhelyen.

2013.09.24 15:30MTI

A komplex hulladékgazdálkodási rendszer kialakítására 2005-ben létrehozott Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz mindhárom dél-dunántúli megyéből csatlakoztak települések. A társulás programjának célja, hogy európai szintű, ugyanakkor a lakosok számára megfizethető hulladékgazdálkodási rendszer működjön a térségben.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere, a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke a nyitórendezvényen jelezte: a tervek szerint 2015-től a kaposváriak súly alapján fizetik majd a szemétdíjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.