Tematikus napokkal várják a látogatókat

Képek - Kedden indul a 4. Kaposfeszt

2013. augusztus 13-19. között kerül megrendezésre a IV. KAPOSFEST. A több, mint 15 000 látogatót vonzó minőségi fesztivál a világszínvonalú klasszikus zenei koncertek mellett minden évben más, de mindig érdekes programokkal várja a közönséget.

A Kaposfeszt 2012 pillanatai képgaléria

2013.08.09 16:34ma.hu

A Kokas Katalin művészeti vezető által megálmodott Kaposfest immáron Európa egyik kiemelkedő klasszikus zenei fesztiváljává vált. Az elmúlt években rengeteg, a nemzetközi és hazai élvonalba tartozó művész lépett a kaposvári Szivárvány Kultúrpalota színpadára, ahol a közönség ovációval hálálta meg az előadásokat. 2013-ban a 14 komolyzenei koncert mellett kiállítások, gasztronómiai és turisztikai események teszik színesebbé a Kaposvárra látogatók élményeit.

Az idei fesztiválon minden nap egy-egy klasszikus zenei műből kiindulva tematikus napokat tartunk. Ennek megfelelően Rossini, Mozart vagy éppen Bach komponálta darabokra reagálunk majd az egyes napokon. Biztosra vesszük, hogy az érdeklődők hasonlóan élvezetesnek tartják majd ezeket a programokat, mint mi” – árulta el Bolyki György fesztiváligazgató.

Néhány fellépő a 2013-as fesztiválon: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Alina Ibragimova, Alexander Bouzlov, Knut Erik Sundquist, Jose Gallardo, Nicolas Altsteadt, Feng Ning, Maxim Rysanov.

A Kelemen Quartet a 2012-es Kaposfeszten (A galériához KATT a képre!)

A koncertek mellett Kaposvár kiváló múzeumai és kiállítóterei alkalmasak országos és helyi szinten is emlékezetes tárlatok létrehozására is. A korábbi fesztiválok idején a városba látogatók olyan kiállításokkal találkozhattak, amelyek Rippl-Rónai Józsefről, Juan Gyenesről szóltak, vagy akár egy hazai szinten is egyedülálló kiállítás kortárs festőművészeiről. Idén augusztus 14-én 17 órakor a 2003-ben elhunyt Szász Endre emlékkiállítása nyílik a Vaszary Képtárban.

Életének utolsó évtizedeit a Kaposvár közelében fekvő Várdán töltötte, ahol nyugalmas otthont teremtett magának. A festőművész sikeres életpályájának kíván méltó tiszteletet adni a város.

A fesztivál ideje alatt, augusztus 15-én 16 órakor nyílik a város híres szülöttének, Rippl-Rónai Józsefnek rajzaiból kiállítás a nemrég felújított Róma-Villában. Ezen tárlattal mélyebb bepillantást nyerhetnek a látogatók egy olyan nagy művész életének hétköznapjaiba, aki szünet nélkül rajzolt. Ceruzával, lúdtollal minden keze ügyébe kerülő lapra, kávéházi számlablokkra, szalvétára, de leginkább szép fehér merített papírra, szinte „nagyüzemben” ontotta a rajzokat.

A sokféleség minden fajtájából lesz ízleító a müncheni akadémiai tanulmánytól a párizsi bicikli versenyen át a családi kör témájával bezárólag. Nagyon becsesek a Párizsban Toulouse Lautrec jelenlétében készült litográfiák is. A város egyik büszkeségét, az Andrássy-ebédlő rekonstrukcióját a Kaposfest idején adják át a nézőközönségnek a Róma-Villa új látogatóközpontjában.

A folyamatosan frissülő programokról a Kaposfest honlapján érdemes tudakozódni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.