Közel-Kelet

Bezárja izraeli gyárát az Intel?

A gázai atrocitások miatt döntött úgy a chipgyártó, hogy felhagy a közel-keleti lapkagyártással.

2014.08.09 10:35Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Wikipedia

Legalábbis ezt állítja egy hivatalosnak tűnő közlemény, ami azonban hoaxnak bizonyult. Már csak azért is gyanúsnak kellett lennie a bejelentésnek, mert a - többek között - Andy Groove által alapított amerikai vállalat májusban jelentett be egy gigaberuházást a régióban. Az Intel akkori közlése értelmében jelentős fejlesztéseket tervez véghezvinni a Dél-Izraelben található üzemben, melyhez közel 6 milliárd(!) dollárt költ el.

Tény, hogy a Kiryat Gat gyár alig több mint 20 kilométerre van a gázai határtól, de ez - és az izraeli agresszió - még nem elegendő indok az amerikaiaknak a bezárásra. Az ügyben viszont maga Brian Krzanich, a vállalat vezérigazgatója is megszólalt (ha már a hamis közleményben is "szavakat adtak a szájába). Elmondása szerint az ismeretlen "elkövető" által létrehozott - és mára elérhetetlenné vált - hamis Intel híroldalon megjelent hamis közlemény nem az Inteltől származik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.