Komplex terv

Elkészült a Békés megyei sertésstratégia második fejezete

A területfejlesztésért felelős megyei önkormányzat az országban elsőként fogott hozzá egy komplex stratégiai terv kidolgozásához.

2014.08.07 22:21MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/sritangphoto

Elkészült a Békés megyei sertésstratégia második fejezete. A Békés Megyei Önkormányzat 2013-ban döntött arról, hogy az ágazati vertikum szereplőivel közösen komplex programot dolgoz ki a sertéstartás versenyképes újraépítéséről - jelentette be a Békés Megyei Önkormányzat elnöke a sertéstartók részére rendezett gazdafórum előtt sajtótájékoztatón.

Farkas Zoltán (Fidesz) kiemelte: a területfejlesztésért felelős megyei önkormányzat az országban elsőként fogott hozzá egy komplex stratégiai terv kidolgozásához. Az elkészült dokumentum szakmai választ ad arra, hogyan lehet a jelenlegi évi 260-280 ezer vágósertést öt év alatt egy millióra növelni Békésben 5500 anyaállat folyamatos termelésbe állításával, korszerű genetika és tartástechnológia alkalmazása mellett.

A tervezet szerint szükség van egy korszerű, évi egymillió sertést feldolgozó új vágóhídra, amit Gyulán építenek fel. A vágókapacitás bővítése a termelők piaci biztonságát szolgálja és a fogyasztók ellátását helyben termelt, minőségi tőkehússal. Hozzátette: készül a stratégia utolsó fejezete, ami a sertésvertikum valamennyi szereplőinek szövetkezeti rendszerben történő működéséről szól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.