Profession.hu állásportál

Sokan keresnek nyári munkát

Meglepően sokan szeretnének nyári munkát vállalni, de kevés az interneten meghirdetett lehetőség.

2014.08.07 16:05MTI
Freedigitalphotos Mister GC

Diákok és részmunkaidős munkát vállaló felnőttek is sokan keresnek munkát a nyári hónapokra, közülük a legtöbben az interneten próbálnak állást találni. A jelek szerint azonban a munkáltatók az egyéb megoldásokat, például a diákszövetkezeteket részesítik előnyben.

Diákok 2014 második negyedévben 62 878-szor kerestek a Profession álláshirdetéseket összegyűjtő weboldalán munkát. Minden egyes diákmunkát ajánló hirdetésre 1100 keresés jutott a cég felmérése szerint.

A részmunkaidős és időszakos állások leginkább a nyári hónapokban népszerűek, a vállalatok is ilyenkor keresik a legtöbb ideiglenes alkalmazottat. A második negyedévben a portálon 17 százalékkal több ilyen jellegű állást hirdettek meg az első negyedévhez képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.