Nem tett jót a sok eső

Komoly károk az erdészeti úthálózatban Borsodban

Az utóbbi hetek csapadékos időjárása jelentős károkat okozott a miskolci székhelyű Északerő Zrt. úthálózatában.

2014.08.06 11:27MTI
freedigitalphotos.net/Moggara12

A társaság tájékoztatása szerint a cég sárospataki és hegyközi erdészeti igazgatóságának területén az esőzés több millió forintos kárt okozott az erdészeti úthálózatban, a helyreállítást a tervek szerint szeptember közepére befejezik.

A patakok hordalékkal töltötték fel az árkokat és átereszeket, az erdei utak többségén nem lehet közlekedni, akad olyan terület is, ahol annyira kimosta a csapadék az utak töltéseit, hogy azok egyszerűen beszakadtak - közölte a társaság, amelynek közleménye arra is kitér, hogy május közepén az "Yvette" névre keresztelt, óránként 100-120 kilométeres sebességgel tomboló vihar több mint 26 ezer köbméter fát károsított, a kárfelszámolás még most is tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.