Jelentős károkat okozott a vihar

Kidőlt fák, megbontott háztetők több városban

A tűzoltók Szegeden, Csongrádon és Kecskeméten is dolgoznak még a károk felszámolásán.

2014.08.06 07:04MTI
Forrás: YouTube

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleménye szerint a vihar - leginkább az erős szél - Csongrádon tömeges károkat okozott. Tíznél is több bejelentés érkezett a katasztrófavédelem ügyeletére útra, épületekre vagy villanyvezetékekre dőlt fákról, a szél által megbontott háztetőkről, ledöntött kéményekről.

Iskolát, járókelőket, gondozásra szoruló személyeket egyaránt veszélyeztetnek a veszélyessé vált - megdőlt vagy kidőlt - fák a településen. Kecskemétet sem kímélte az Alföldön késő délután átvonult zivatar.

A város számos pontjára riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat kidőlt fák, elöntött házak és üzletek, vagy a szél által megrongált háztetők miatt. Több helyen fák dőltek az utakra, részben vagy egészen eltorlaszolva azokat. Néhány helyszínen elektromos vezetékeket szakítottak le a szél által kitépett növények.

A magánházakon túl egy áruházban is kárt okozott a viharos erejű szél, megbontotta a tetőszerkezetét és onnan egyes elemeket tépett ki. Szegeden az Acél utcában egy kidőlő fa leszakította a villanyvezetéket. A 47-es út Algyői úti szakaszán egy benzinkút közelében törtek le egy nagyobb fa ágai és a gáztározóra hullottak.

Balatonlellén három éttermet, két házat és utakat öntött el a hirtelen lezúduló esővíz - a lelleieknek a balatonboglári önkormányzati tűzoltók siettek segítségükre.

A viharzóna útjába eső további településeken - például Szihalmon, Mezőkövesden, Karancsalján - is okozott károkat a zivataros időjárás - írja közleményében a katasztrófavédelem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.