Rádőlt egy fa a picire

Gyermekéletet követelt a vihar Lengyelországban

Egy két hónapos gyermek életét vesztette Lengyelországban, amikor a heves vihar miatt rádőlt egy fa, az ítéletidő az országban sok helyen megbénítja a közlekedést.

2014.08.04 12:36MTI
freedigitalphotos.net/dan

Vasárnap délutántól hétfő reggelig Lengyelország több megyéjén viharok dúltak, több száz fa dőlt ki, közlekedési problémákat okozva. A tűzoltók több mint ezerszer avatkoztak be, a víz alá került vagy az áradással fenyegetett épületeket mentve, a kidőlt fákat eltávolítva.

A legsúlyosabb károkat a vihar Lengyelország középső és nyugati részében okozta, de az ország déli és északnyugati részében is szükség volt a beavatkozásra. Poznan közelében az út mentén egy csecsemő halálát is okozta a szélsőséges időjárás, a vihar ugyanis kidöntött egy fát, amely egy személykocsira zuhanva agyonnyomta a gyermeket.

A Balti-tengerhez vezető útvonalakon, az ország északnyugati részében öt vonat - mintegy ezer utassal - volt kénytelen órákig vesztegelni a sínekre dőlt fák miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.