Megemelt értékesítés a 3 hónapos dkj-aukción

Olyan alacsony, hogy szinte már "viszem" lett a hozamból

Magas keresletre rekordalacsony aukciós hozamon értékesített megemelt összegben 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

2014.08.05 12:29MTI

A 40 milliárd forint összegben meghirdetett 3 hónapos diszkont kincstárjegyre 127,292 milliárd forint jegyzési ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók. Az ÁKK ebből a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal többet fogadott el 8 bázisponttal az előző aukción kialakult átlaghozam alatt.

A keddi aukción az ÁKK így 50 milliárd forintot értékesített a papírból 1,61 százalékos rekordalacsony aukciós hozamon, 9 bázisponttal a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon hétfőn kialakult 1,70 százalékos referencia hozam alatt.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegyek aukciós hozama 2,90 százalékon kezdte az évet, egy évvel ezelőtt, 2013 augusztus elején 3,98 százalékon állt, míg 2013 elején 5,49 százalékon, 2012 elején pedig 7,67 százalékon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.